Csőmotorok


A csőmotor egy speciális motor, ami árnyékoló berendezések mozgatását szolgálja. A nevét a formájáról kata, hiszen egy cső formájú motorrol beszélünk. A motor szinte minden olyan árnyékolóba beépíthető, aminek van egy tengelye és erre a tengelyre tekredik rá az árnyékoló léce, lamellája, vászna.
Ilyen árnyékolók a redőnyők, roletták, napellenzők, redőnyrendszerű garázskapuk.

A motor a tengelybe kerül beépítésre és innentől fogva egy gombnyomással működtethetjük árnyékolóinkat, a motor fogja a tengelyt forgatni, és nem nekünk kell gurtnival, vagy kurblival azt tekernünk.

Ha körbe nézünk motor téren, több féle motort is találhatunk, és fura szakmai zsargonókat hallhatunk. Röviden megmutatunk pár típus példát és hogy azok, mit is jelentenek.

Vezetékes motor: Amikor a motort egy kapcsolóval működtetjük, és ilyenkor a motort és a kapcsolót egy vezeték köti össze.
Rádiós motor: Itt nincs szükség vezeték kiépítésére, mert a motort egy távirányító segítségével működtetjük.
Mechanikus motor: Mechanikus végállású motort jelent. Ahol a végállásokat egy mechanikus szerkezet szabályozza, melyet kézzel kell beállítani a kívánt pozícióba
Elektronikus motor: Elektronikus végállású motort jelent. Ezek már intelligens motorok. A végállásokat elektronika szabályozza, és sok esetben a motor képes magától felismerni a végállásokat.
Kézi hajtókaros motor: A motor rendelkezik egy beépített hajtókar szerkezettel. Így egy esetleges áramszünet esetén is működtethetjük a motort egy kézi hajtókar segítségével.

Kérjen ajánlatot: