Redőnyök


A redőnyök az egyik legnépszerübb külső árnyékolók. Attól függően, hogy milyen típusú redőnyünk van, növelheti otthonunk biztonságát és energiát is takaríthatunk meg. Létezik műanyag-, új típusú műanyag-, aluminium-, fa redőny. A különböző típusok nemcsak árban térnek el egymástól, de technikai felszereltségükben is nagy különbségek vannak.

A külső tokos redőny általában ablak, ajtó elő kerül telepítésre és a tok kintről láható. Ennek létezik olyan verziója, amikor a külső tok vakolhatú felületű, így kívülről már nem látszik. Ugyanez a helyzet a ráépített tokos redőny esetén, amikor a tok az ablak fölé kerül beépítésre. Azonban ezt utólag nem lehet beépíteni. Az ilyan ráépített tokos redőnnyel már a ház tervezési fázisában számolni kell.

Legyen szó külső tokos, vakolható tokos vagy ráépített tokos redőnyről, egyaránt kérhetőek műanyag vagy alumínium lécekkel, palásttal.

Melyik redőnyt motorizálhatjuk?


Bármilyen redőnyt automatizálhatunk. Egy fontos szabály van. A redőnymotornak szüksége van 230 V hálózatra és a palást széle elcsúszásgátlóval kell, hogy felszerelt legyen. Alumínium palást esetén ez mindig így van. Új típusúredőnyők esetén a műanyag lécek elcsúszásgátlóval történő szerelése is megoldható.
Bizonyos redőnyméret felett (aluminium lécek esetén 3,5 nm felett) kötelező a motor használata, mert itt már nem lehet kézi gurtnival mozgatni.

Amikor motorizáltatunk, akkor egy csőmotor, vagy más néven redőnymotor kerül a redőny tengelyébe beépítésre. Ez lehet akár vezetékes, akár rádiós rendszerű. Azt pedig, hogy melyik rendszert válasszuk, két dolog befolyásolja
1: pénztárcánk vastaga
2: Ha utólag kerül beépítésre a motor a redőnybe, akkor célszerű a rádiós verziót választani, hiszen így elkerülhetjük a vezetékeléssel járó kellemetlenségeket, mint például falvésés, újrafestés. De ha most építkezünk, vagy felújítunk, akkor praktikus lehet a vezetékes rendszer, ami megfeleő intelligens motorral kombinálva akár intelligens ház rendszerekhez (BUS rendszer) is integrálható.

Kérjen ajánlatot: