Napellenző motor


Minden napellenző automatizálható csőmotorral, vagy köznapi nyelven napellenző motorral. Ha most szeretne napellenzőt vásárolni, kérheti motoros kivitelben. A motor hasonlóan a redőnyökhöz itt is a tengelybe kerül beépítésre és 230 V hálózati csatlakozás szükséges a működéséhez. Kivitelét nézve pedig lehet vezetékes vagy rádiós kivitel.

Vezetékes rendszer esetén egy a motortól induló vezetéken keresztül fali kapcsolóval mozgatjuk árnyékolónkat. Ez a kapcsoló lehet akár időkapcsoló is, így tetszés szerint állíthatunk be ki- illetve betekerési időpontokat.

Rádiós rendszer esetén nincs szükség vezetékelésre, így nem kell falat vésni és újrefesteni. Egyszerüen távirányítóval működtetheti napellenzőjét.

Ha önállóan gondolkodó intelligens napellenzőt szeretne, kérjen szél-fény érzékelőt is a motor mellé. Így napsütés esetén a napellenző automatikusan kitekeredik, míg ha feltámad a szél, automatán betekeredik. A szél és fény erősség értékei állíthatóak tetszés, illetve fekvés alapján.

Léteznek olyan napellenző motorok is, melyek rendelkeznek egy beépített hajtókar szerkezettel. Így ha esetleg áramszünet van,  Ön akkor is be tudja tekerni napellenzőjét a hajtókar segítségével.

Amennyiben rendelkezik már napellenzővel és utólag szeretné azt automatizálni, két féle képpen is megteheti. Az egyik a fent leirt motor beépítés. De ha esetleg nincs a napellenző közelében 230 V hálózati kiállás és az áramellátás falvéséssel, vezetékezéssel járna, amit el szeretne kerülni, akkor létezik egy alternatív megoldás. Ilyen a Rojaflex TWIRL ami egy motoros, beépített Akksi-s kurbli. A TWIRL-el pillanatok alatt motorizálhatja napellenzőjét vezetékelés, áramellátás nélkül. Gyors, egyszerű költséghatékony megoldás. A TWIRL-t ezután hasonlóan kell használni mint régi kurbliját. Csupán ráakasztja a meghajtószemre és egy gombnyomással szabadon választott sebességel tekeredik ki vagy be napellenzője.

Kérjen ajánlatot: