Napellenzők


A teraszunk, portálunk, vagy üzletünk kirakata előtti napellenző megakadályozza, hogy a takarásukban lévő üvegfelületeken, ajtón, ablakon keresztül közvetlenül jusson be a fény és a hő otthonába. Ezek a típusú árnyékolók passzív hővédelmet biztosítanak, mivel a napsugarak nem érik el az üveget, így a belső hőmérséklet sem fog oly mértékben megemelkedni. Amennyiben ön aktív hővédelemi eszközöket használ (pl: klímaberendezés) úgy azok kevesebb energiát fognak felhasználni.

A napellenzőknél több alaptípusról is beszélhetünk. A legelterjedtebb a könyökkaros napellenző vagy mondhatjuk terasz napellenzőnek is. Ennél a típusnál létezik nyitott, féltokozott, tokozott kivitel. Ez azt jelenti hogy a napellenző fő szerkezeti elemei pl: tengely, amire a textil tekeredik, nyitottak, így ki vannak téve az időjárási viszontatottságoknak, vagy fél- illetve teljesen tokozottak, ahol már védve van a feltekert textil.

Biztos Ön is látott már olyan napellenzőt, melyen a homlokprofilnál a textil egy körülbelül 20-30 cm-es sávban koszos, kifakult, megviselt volt, de feljebb mintha még új lenne.

Ennek oka, hogy nyitott a napellenző, és védő tető sincs felette, így a hosszú téli állásban folyamatosan koszolodik a tetje, ami úgye kitekert állapotban az első 23-30 cm-es sáv. Ezt a jelenséget kerülheti el védőtető, féltokozott, vagy tokozott napellenző használatával.

Kérjen ajánlatot: